dilluns, 14 de juny del 2010

FUNCIÓ PROTECTORA DE L’ATMOSFERA.
L’atmosfera, com hem dit abans és una capa gasosa. Gràcies a aquest capa ens podem protegir d'agents externs com la radiació ultraviolada, la radiació solar...
Una de les accions més important és L’EFECTE HIVERNACLE: És un procés en el qual  l’atmosfera del nostre planeta s’escalfa. Això és possible perquè permet que entri la radiació solar però li presenta problemes d’expulsió, de manera que es manté una temperatura mitjana de 25ºC, més o menys com passaria en un hivernacle.
Aquest fenomen és imprescindible per la vida a la Terra, en l’absència d’aquest, estaríem a una temperatura de -20ºC.
Això també passa en altres planetes que també tenen atmosfera, com Mart i Venus.

Els responsables d’aquest fenomen són els anomenats "gasos hivernacle", els quals impedeixen que les radiacions reflectides a la superficie terrestre travessin l'atmosfera i surtin a l'espai.



Principals "gasos hivernacle":



-L’atmosfera també actua com a filtre protector dels cossos de l’espai que entren dins del camp gravitatori terrestre, els meteorits i la pols estel•lar, ja que a l0entrar a l’atmosfera es desintegren. Aquest fet s’anomena pluja d’estels. Alguns Asteroides aconsegueixen arribar a la superfície de la Terra i s’anomenen meteorits. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada